Hirdetés
Lóránt quiche

Lóránt quiche

A quiche francia eredetű, de rengeteg változatát készítik szerte a világon. Egyik alaptípusa, a quiche Lorraine, vállalta a keresztanyaságot a mi quiche-ünk esetében: nem kell szégyenkeznie az új családtag miatt!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A formába gyömöszöljük a tésztát. A tésztát villával megszurkáljuk és amíg a töltekéket készítjük a mélyhűtőbe tesszük.

Az olívaolajra tesszük a kockázott bacont és elősütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd a karikákra vágott póréhagymát. Puhára sütjük-pároljuk.

A tejszínt összekeverjük a tojás sárgájával, sóval, és az őrölt fehérbossal.

A tölteléket a tésztára tesszük és felöntjük a bekevert tejszínnel.

180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

Tálalás

Megvárjuk míg kicsit kihül, majd kisebb méretű forma esetén négyfelé vágjuk, tortaforma esetén szeleteljük (ennél a méretnél természetesen kicsit hosszabb sütési időt igényelhet).

Hány főre szóljon:

További elnevezések:

Hirdetés
Hirdetés