Hirdetés
Lazackockák mézes-mustáros sherry mártásban

Lazackockák mézes-mustáros sherry mártásban

Egyszerű. Gyors. Könnyű. Ízletes. Halas. Salátás. Nőies, de férfiak is elcsábul(hat)nak. Mindenképpen kipróbálandó.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1152 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A lazacfilét nagy (2x2 cm-es) kockákra vágjuk.

A lazackockákat sózzuk, borsozzuk, olajban minden oldalukat hirtelen megsütjük. Egy papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat, és hűlni hagyjuk.

Összeturmixoljuk a pác hozzávalóit: a sót, a mustárt, a reszelt gyömbért, a mézet, a sherryt és a szójaszószt.

A zöldcitromot kifilézzük, majd a húsát apróra vágjuk.

A zöldsalátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd csíkokra vágjuk.

A pácba óvatosan belekeverjük a haldarabokat.

Tálalás

Tálaláskor a vékony csíkokra vágott vegyes zöldsaláta alapra tesszük a lazackockákat, és a zöldcitrom apróra vágott húsával megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Halhoz

40 dkg lazacfilé szálka és bőr nélkül
olívaolaj a sütéshez

Páchoz

2 ek méz
1 dl szójaszósz
2 ek dijoni mustár
2 ek friss reszelt gyömbér
0.5 dl száraz sherry
bors

Tálaláshoz

vegyes saláta
1 db zöldcitrom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés