
Káposztasaláta
A munkás része lerövidíthető, ha eleve gyalult káposztát vásárolunk. Ráadásul nemcsak salátaként, hanem köretként is fogyasztható, vagy esetleg önmagában, ha nem tudunk ellenállni neki.
Elkészítés ideje:
5 óra sózás + 15 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk. A káposztafej méretétől függően kb. 1 ek sóval besózzuk és összekeverjük. Hűvös helyen 5 – 6 órán keresztül hagyjuk a káposztát puhulni. Utána kimossuk hideg vizzel, majd jól kinyomkodjuk.
Készítünk egy édes-savanyú-sós lét sóból, ecetből, cukorból, vízből. Ezt mindenki saját ízlése szerint állítsa össze. A salátalével összekeverjük a káposztát, fűszerezzük a köménnyel, borssal.
Tálalás
Másnapig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 fej fehér káposzta
kb.
1 ek só
1 tk só a salátaléhez
1 ek cukor
1 dl ecet 10%-os
4 dl víz
1 tk kömény egész
1 tk egész bors