Hirdetés
Hidegen „főtt“ lazac citromos paprikamártással, ahogy Grádóban szoktam enni

Hidegen „főtt“ lazac citromos paprikamártással, ahogy Grádóban szoktam enni

Íme egy igazi gasztronómiai kuriózum, amit ráadásul nem ördöngősség elkészíteni! Hidegen főtt?!?! Hogy ez pontosan mit is jelent, azt tényleg érdemes elolvasni és megnézni. "Megfőzni" - hidegen - és megkóstolni pedig egyenesen "kötelező" egy magára kicsit is adó "gasztronóm" számára!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 10 perc + 24 óra + 10 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1280 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A paprikákat, a hagymát, a fokhagymát nagyon apróra kockázzuk.

Kifacsarjuk a citromok levét, és a kockázott zöldségekhez adjuk, sózzuk, borsozzuk. A lazacot vékony szeletekre vágjuk.

Egy zárható tetejű műanyag vagy porcelán tálba öntjük a mártás levének a felét, és erre rakjuk egymás mellé a halszeleteket, esetleg több rétegben is. A mártás maradékával bevonjuk a halakat.

Az edényt lezárjuk, és hűtőszekrényben másnapig érleljük, a citromlében „főzzük“.

Tálalás

24 óra múlva tányérokra adagoljuk a halat, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemzölddel. Bagettet kínálunk hozzá. Néhány szem fekete olívabogyóval díszíthetjük a tányérokat.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db lazacfilé szálka és bőr nélkül
4 db citrom
1 db kaliforniai paprika, piros
1 db kaliforniai paprika, sárga
0.5 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
olívaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés