Hirdetés
Garnéla vörösboros paradicsommártásban

Garnéla vörösboros paradicsommártásban

Ahogy OZ is elmondja többször – például a recept filmes változatában is – a főzés játék, és a konyhában bármit és mindent lehet – feltéve, ha a végén elégedett arcokat és üres tányérokat látunk…. A vörösbor a tenger gyümölcseivel nem egy szokványos párosítás, de bízzanak OZ-ban: ha ezt az ételt elkészítik, elégedett arcokat és üres tányérokat láthat majd az étkezés végén!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1032 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát is megpucoljuk, a gerezdeket szeleteljük. Wokban pirítani kezdjük a hagymát az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és nagy lángon sütjük, amíg illatozni nem kezd. Fűszerezzük oregánóval, cukorral, chilivel, és felöntjük a vörösborral. Beforraljuk, majd beletesszük a paradicsompürét, vízzel hígítjuk, majd hozzáadjuk a kapribogyót és a garnélákat. Körülbelül 5 percig forraljuk, és ha kell, sóval, cukorral utánaízesítünk.

Tálalás

Reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemmel díszítjük. Negyedelt citromot és bagettet adunk mellé.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg garnéla héj és bél nélkül
1 dl víz
0.5 dl olívaolaj
5 dkg hagyma
6 gerezd áttört fokhagymagerezd
2 ek sűrített paradicsom
1 kk cukor
2 tk kapribogyó
1 kk morzsolt oregánó
1 kk aprított chilipaprika
1 dl vörösbor
bors

Tálaláshoz

2 tk reszelt citromhéj
1 csokor petrezselyemzöld
1 db citrom
bagett

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés