Hirdetés
Garnéla tejszínes paradicsomos mártásban

Garnéla tejszínes paradicsomos mártásban

Kényeztesse magát és/vagy családját és/vagy barátait ezzel a fenséges előétellel. Luxus a garnéla? Igen, nálunk, ahol nincs tengerpart, egy kicsit az! Tejszínnel és paradicsommal luxust kínál majd az ízlelőbimbóknak is! Fogyaszthatják előételként, friss kenyérrel, vagy tésztás egytálételként egy kis spagettivel, minden kivitelezésében fenséges!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1326 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Közben megtisztítjuk, apróra vágjuk a fokhagymát, a boros hagymához adjuk, átforgatjuk. A sűrített paradicsomot, és a petrezselymen kívül az összes fűszert beletesszük, és a vizet hozzáöntve beforraljuk, kicsit redukáljuk (azaz hagyjuk, hogy a folyadék egy része elpárologjon). A főzőtejszínnel finomítjuk, és belefőzzük a garnélákat, nagyjából 5 percig. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, végül, ha szükséges, sóval, kis cukorral utánaízesítjük.

Tálalás

Zöldcitrommal díszítjük, bagettel kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg garnéla héj és bél nélkül
0.5 dl olívaolaj
1 dl fehérbor/rozé
2 dl víz
1 dl főzőtejszín
10 dkg hagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
1 tk cukor
6 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 kk aprított chilipaprika
1 tk morzsolt oregánó
bors

Tálaláshoz

zöldcitrom
bagett

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés