Hirdetés
Garnéla paradicsommártásban

Garnéla paradicsommártásban

Ha akarjuk előétel. Ha akarjuk, és kicsit többet készítünk belőle, akkor könnyű nyári vacsora. Ha akarjuk, és főzünk hozzá egy adag spagettit, akkor tésztavacsora. Akárhogyan is „akarjuk”, ha elkészítjük, finomat eszünk!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1018 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Megtisztítjuk, felaprítjuk a hagymát, majd az olívaolajon pirítani kezdjük a cukorral együtt. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lestyánt, az oregánót, borsot, a paella fűszerkeveréket, és sózzuk. Felöntjük a paradicsommal, és még kb. tíz percig lassan forraljuk. Belerakjuk a garnélát, hagyjuk pár percig főni, és a végén megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

Tálalás

A garnélás ragut tányérokra adagoljuk, és bagettet kínálunk hozzá.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg garnéla héj és bél nélkül
10 dkg hagyma
0.5 dl olívaolaj
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
1 tk cukor
1 ek friss, aprított lestyán
1 tk morzsolt oregánó
4 db fokhagyma
1 tasak paella fűszerkeverék
bors

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés