
Garnéla paradicsommártásban
Ha akarjuk előétel. Ha akarjuk, és kicsit többet készítünk belőle, akkor könnyű nyári vacsora. Ha akarjuk, és főzünk hozzá egy adag spagettit, akkor tésztavacsora. Akárhogyan is „akarjuk”, ha elkészítjük, finomat eszünk!
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1018 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
Megtisztítjuk, felaprítjuk a hagymát, majd az olívaolajon pirítani kezdjük a cukorral együtt. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lestyánt, az oregánót, borsot, a paella fűszerkeveréket, és sózzuk. Felöntjük a paradicsommal, és még kb. tíz percig lassan forraljuk. Belerakjuk a garnélát, hagyjuk pár percig főni, és a végén megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Tálalás
A garnélás ragut tányérokra adagoljuk, és bagettet kínálunk hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
40 dkg garnéla héj és bél nélkül
10 dkg hagyma
0.5 dl olívaolaj
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
1 tk cukor
1 ek friss, aprított lestyán
1 tk morzsolt oregánó
4 db fokhagyma
1 tasak paella fűszerkeverék
bors
só