
Garnéla fokhagymás vajjal
A „hivatalosan” megjelölt elkészítési idő ezúttal kicsit megtévesztő. Ugyanis a konyhában eltöltendő idő igen rövid. Amíg a vaj dolgozik, egyedül, önállóan, minden segítség nélkül, addig nyugodtan kiporszívózhat. De van jobb ötletünk: addig maradjon honlapunkon és böngésszen kedvére! Akár el is készítheti a desszertet. Vagy a holnapi levest. Vagy a főételt, ha ezt a finomságot előételnek szánja...Megannyi lehetőség!
Elkészítés ideje:
1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1870 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a hozzávalókat. Lefedjük az edényt, és a sütőben 60-65 fokon egy órán át melegen tartjuk.
A garnélát megsütjük az olajon, sózzuk.
Tálalás
A garnélát meglocsoljuk a vajjal, és egy negyed citromot adunk hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
Garnélához
40 dkg garnéla héj és bél nélkül
olívaolaj
só
Fokhagymás vajhoz
20 dkg vaj
10 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyemzöld
1 tasak paella fűszerkeverék
só
Tálaláshoz
1 db citrom
bagett