Hirdetés
Füstölt lazac négy mártással

Füstölt lazac négy mártással

Ha valami egzotikusra vágyik… Ha valami elkápráztatóra vágyik… Ha valami frenetikus ízhatásra vágyik… Ne keressen tovább! Megérkezett.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2890 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Balzsamecetes gyömbérmártás:

Körülbelül fél liter balzsamecetet nagyjából harmadára redukáljuk, vagyis főzzük, amíg kb. 1,5 dl nem marad belőle. A meghámozott gyömbért apróra vágjuk és fokhagymaprésen átnyomjuk. Ehhez adjuk a nagyon apróra vágott umeboshi sós szilvát.

Dijoni mustáros mézmártás:

Az akácmézhez hozzáadjuk a dijoni mustárt, sózzuk, majd hozzátesszük az apróra vágott friss kaprot és jól elkeverjük.

Wasabi (japán vízitorma) mártás:

Az ecetes gyömbért lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wasabit, a creme fraiche-t (vagy mascarponet), egy kevés zöld citrom levet és összekeverjük.

Ribizlilekváros tormamártás:

A lekvárhoz hozzáadjuk az ecetes tormát, az angol mustárt, a creme fraiche-t (vagy mascarponet) és egy kevés zöld citrom levet, sózzuk és alaposan összekeverjük.

 

Tálalás

A halat elrendezzük a tányérokon, és minden mártásból öntünk köré egy keveset, a többit pedig kis tálkákban szervírozzuk. Díszíthetjük citrommal, zöldcitrommal és friss kaporral.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Halhoz

40 dkg füstölt lazac
citrom
zöldcitrom
friss kapor

Balzsamecetes gyömbérmártáshoz

5 dl balzsamecet
3 ek friss, reszelt gyömbér kipréselve
1 db umeboshi (sós szilva) kimagozva

Dijoni mustáros mézmártáshoz

2 ek méz
3 ek dijoni mustár
2 ek friss kapor

Wasabi (japán vízitorma) mártáshoz

15 dkg creme fraiche / mascarpone
1 tubus wasabi
4 ek szusi gyömbér összevágva
zöldcitrom lé

Ribizlilekváros tormamártáshoz

15 dkg creme fraiche / mascarpone
2 ek ecetes torma
3 ek ribizlilekvár
1 db zöldcitrom leve
1 ek angol mustár

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés