Hirdetés
Carpaccio olasz koktélmártással

Carpaccio olasz koktélmártással

Ennek az ételnek már a címe is olyan "party-hangulatot" kelt. Ezért aztán inkább baráti összejövetelekre ajánljuk, semmint gyertyafényes vacsorához. Ehhez hangzavar, kacagás és folyamatos pohárcsilingelés kell!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2210 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.

Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás

Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra.

Ezt a mártást a klasszikus alapmártással együtt használjuk, és a kettőt váltva készítjük el a rácsmintát.

Bagettel kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg marhabélszín
bors
1 db citrom leve

Mártáshoz

20 dkg majonéz
2 tk olívaolaj
2 tk citromlé
2 tk tej
fehérbors
2 tk worcestershire szósz
2 tk brandy
1 ek ketchup
1 ek ecetes zöldbors a hús megszórására

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés