
Carpaccio olasz koktélmártással
Ennek az ételnek már a címe is olyan "party-hangulatot" kelt. Ezért aztán inkább baráti összejövetelekre ajánljuk, semmint gyertyafényes vacsorához. Ehhez hangzavar, kacagás és folyamatos pohárcsilingelés kell!
Elkészítés
A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.
A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.
Tálalás
Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra.
Ezt a mártást a klasszikus alapmártással együtt használjuk, és a kettőt váltva készítjük el a rácsmintát.
Bagettel kínáljuk.