
Carpaccio klasszikus alapmártással
ÚJ!!! Az igazira vágyik? A hamisítatlan, olasz előételre? Akkor itt az Ön receptje! Vágjon bele bátran - és nagyon vékonyan!
Elkészítés
A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.
A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.
Megjegyzés: Honlapunk "praktikák" című fejezetében talál egy kisfilmet a marhabélszín szakszerű előkészítéséről a carpaccio garantált sikeréhez. Szánjon rá pár percet, nagy segítség!
Tálalás
Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.