Hirdetés
Carpaccio klasszikus alapmártással

Carpaccio klasszikus alapmártással

ÚJ!!! Az igazira vágyik? A hamisítatlan, olasz előételre? Akkor itt az Ön receptje! Vágjon bele bátran - és nagyon vékonyan!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2180 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.

Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Megjegyzés: Honlapunk "praktikák" című fejezetében talál egy kisfilmet a marhabélszín szakszerű előkészítéséről a carpaccio garantált sikeréhez. Szánjon rá pár percet, nagy segítség! 

Tálalás

Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg marhabélszín
bors
1 db citrom leve

Mártáshoz

20 dkg majonéz
2 tk olívaolaj
2 tk citromlé
2 tk tej
fehérbors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés