
Carpaccio dijoni mustármártással
Ilyen az, amikor az olasz gasztronómia meglátogatja a szomszédját, az ugyancsak "ízhatalom" francia konyhát. Pikáns és könnyed, merész és szerény egyszerre. A gasztro-diplomácia egyik remek egyezsége!
Elkészítés
A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.
A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.
Tálalás
Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.