Hirdetés
Carpaccio ázsiai ízekkel

Carpaccio ázsiai ízekkel

Ebben az előételben randevúztak Itália és Ázsia ízvilágai. A carpaccio olasz étel, a hozzá elkészített mártás pedig ázsiai fűszerezésű. Ha megkóstoljuk, megállapíthatjuk, hogy a randevúból remek házasság lett!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 648 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Ennél a mártásnál hozzávalóit mixerben jól összekeverjük.

Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás

A szójacsírát a húsra szórjuk, a mártással meglocsoljuk, majd zöldcitrommal díszítjük a tányért. Bagettel kínáljuk.
Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg marhabélszín
bors
1 db citrom leve

Mártáshoz

1 dl szójaszósz
2 tk friss reszelt gyömbér
2 ek szezámolaj
1 tk citromlé
1 tk chiliszósz
0.5 gerezd áttört fokhagymagerezd
0.5 dl víz
cukor ízlés szerint

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés