Hirdetés
Carpaccio aiolival

Carpaccio aiolival

Carpacciot készíteni nem ördöngősség. Megfelelő húst kapni hozzá annál inkább. Ha már ez megvan, és Ön és/vagy kedves családja kedveli a fokhagymás ételeket, akkor így készítse el ezt a klasszikus előételt!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2182 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A bélszínből nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.

Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás

Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg marhabélszín
bors
1 db citrom leve

Mártáshoz

20 dkg majonéz
2 tk olívaolaj
2 tk citromlé
2 tk tej
fehérbors
1 db áttört fokhagymagerezd

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés