
Balzsamecetes radicchio saláta szalonnával
Íme egy gyors saláta, ami könnyű ugyan, de mégis laktató. Próbálja ki egyszer, és fogadni merünk, hogy meg fogja ismételni!
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1302 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékonyan, a radicchiót vastagon szeleteljük.
A szalonnát wokban kisütjük, a zsírból kivéve félretesszük. Kiöntjük a zsírt a wokból, majd olivaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzátesszük a zöld olivabogyókat, a radicchio salátát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük balzsamecettel, és jól összekeverjük. Ha langyosra melegedett, tálaljuk.
Tálalás
A salátát tányérokra adagoljuk, és parmezánforgáccsal megszórjuk.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
0.5 dl olívaolaj
0.5 fej hagyma
5 dkg szalonna
2 öklömnyi radicchio saláta
0.5 dl balzsamecet
só
bors
10 dkg parmezán sajt krumplihámozóval gyalulva
zöld olívabogyó