Hirdetés

Babaganush, azaz tahinis padlizsánkrém

Babaganush, azaz tahinis padlizsánkrém
Készítette:Házisáfrány
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

2 nagyobb padlizsán
2-3 ek tahini, azaz szezámpaszta
2 gerezd fokhagyma
kis csokor apróra vágott petrezselyem
1-2 ek olíva olaj (de valami rendes ám!)
csipet cayenne-i bors
só, bors, citromlé, ízlés szerint

Elkészítés

1. Süsd meg a padlizsánt és húzd le a héját.
2. Várd meg, míg kihűl és levet ereszt, majd szűrőben nyomkodd alaposan át.
3. Deszkán, néhány határozott mozdulattal aprítsd pürévé. Ne dőlj be annak a mítosznak, hogy ha fém éri megkeseredik, rozsdamentes acéltól nem lesz semmi baja!
4. Tedd hozzá a szezámpasztát, az olajat, a citromlevet, a fűszereket és petrezselymet. Hanyag mozdulatokkal keverd össze és máris tálalhatod.

A recepthez tartozó sztori: www.hazisafrany.hu. Ha tetszik az oldal, lájkold! :-)

Tálalás

Ha egy mód van rá, pitával tálald.

Hirdetés
Hirdetés