3 érett avokádó
3 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors,
mustár, majonéz
fűszerek: oregano, füszersó, majoranna
1 ek Fragata extraszűz olívaolaj
1 dl tejszín
Az avokadókat félbevágjuk, magját kieszedjük, héját egyszerűen lefejtjük.
Apró kockákra vágjuk, és villával összenyomjuk. Ha keményebb az avokadó, vagy krémesebben szeretjük, kézi turmixszal összeturmixoljuk.
A fokhagymát apróra vágva belekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, füszersó, oregano, majoranna). 3 tojást keményre főzünk, és apró kockákra vágva a krémbe keverjük. Kevés mustárt, majonézt és tejszínt adunk hozzá.
Ezzel kész is a könnyű, tavaszi-nyári reggelikhez, vacsorákhoz könnyen elkészíthetö és különleges avokadókrém. Pirítóssal, vagy friss, magos zsemlével tálaljuk.