Hirdetés
Vaníliafagylalt flambírozott gyümölccsel

Vaníliafagylalt flambírozott gyümölccsel

A címből is kitetszik, hogy nem egy bonyolult recept következik. Inkább egy fajta ötletelés: hogyan varázsoljunk különlegest az egyszerűből, pár apró trükk segítéségével.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, a magokat eltávolítjuk, és a gyümölcshúst szeleteljük vagy kockázzuk.

A tálalás előtt egy szép, szervírozásra alkalmas edényben a lekvárt és a fahéjat felforraljuk a gyümölcsökkel. A kakaó italport összekeverjük a tejszínnel, és habbá verjük.

Tálalás

A fagylaltot és a tejszínhabot desszertes tányérokra rendezzük.

A Grand Marnier-t a lekvárral kevert gyümölcsökre öntjük, azonnal asztalra tesszük, és meggyújtjuk. Amikor az alkohol elégett, összekeverjük.

A meleg gyümölcsös raguból is adunk a tányérokra; citromfűvel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg vaníliafagylalt
40 dkg friss gyümölcs
10 dkg narancslekvár
vagy ribizli, áfonya, sárgabarack
0.5 kk őrölt fahéj
ízlés szerint kb.
0.7 dl Grand Marnier
2.5 dl habtejszín
2 ek kakaó italpor (jó minőségű)
díszítéshez citromfű

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés