Tepertős-szilvalekváros papucs

Tepertős-szilvalekváros papucs

A sós-édes talán legmagyarosabb találmánya ez a sütemény, amihez tepertőre is szükség van! Móni verziója elronthatatlan, kövessük őt bátran!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl, a cukorral összekevert, langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk (azaz: megvárjuk, hogy habos legyen), majd a liszthez öntjük. Hozzátesszük a tojást, majd összegyúrjuk annyi langyos tejjel, amennyit a liszt felvesz. Hozzákeverjük a darált tepertőt és a sót, egyenletesre gyúrjuk. Tálban, lefedve, meleg helyen 40 percig kelesztjük.

Kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd fél centi vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 8x8 centis négyzetekre vágjuk, melyek közepébe szilvalekvárt adagolunk, majd a sarkától indulva kifliket csavarunk belőlük. Kivajazott tepsibe tesszük, majd 210 fokos sütőben kb. 14 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés: A filmben már sós tepertővel dolgoztunk, amit előre ledaráltunk. A "sima" tepertőhöz természetesen kell tenni sót.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

0.5 kg liszt
35 dkg tepertő
darálva
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 db tojás
1 tk cukor
1 ek só
szilvalekvár

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés