Hirdetés

Tejbegrízgaluska meggymártással

Tejbegrízgaluska meggymártással
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel

Hozzávalók

A galuskához, 4 személynek:
3 dl tej,
6 dkg búzadara,
1 tojás sárgája,
3 csapott evőkanál cukor,
1 csipet só,
1 evőkanál vaj.
zsemlemorzsa,
csipet cukor,
kevés olaj.

Meggymártáshoz:
30 dkg magozott meggy,
ízlés szerint cukor,
1/2 citrom leve,
3 csapott evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítés

A tejben elkeverjük a darát, a tojás sárgáját, a cukrot, a vajat és a csipet sót. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor megfőtt, vízzel kiöblítünk egy mélytányért, majd beleöntjük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük. Közben elkészítjük a prézlit, úgy ahogy a gombóchoz szoktuk. Míg hűl a dara és a prézli, addig elkészítjük a meggymártást. A magozott meggyet lábosba tesszük és annyi vizet öntünk alá, hogy a szemek kilátszódjanak. Ízesítjük a meggyet cukorral, citromlével, majd felforraljuk. Az étkezési keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a forró meggyhez keverjük és besűrítjük vele a mártást. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. Két vizezett kanál segítségével kiszaggatjuk a tányérból a tejbegríz galuskákat és meghempergetjük őket a zsemlemorzsában.

Tálalás

Tálra rendezzük a galuskákat, megöntözzük őket a meggymártással, majd kevés porcukorral meghintve máris tálaljuk az ételt.

Hirdetés
Hirdetés