Szilvás cobbler

Szilvás cobbler

Ahogy szállt a fahéjas-gyümölcsös illat a stúdióban, mind azt kérdezgettük Gesztenyétől, "amatőr mesterünktől", hogy mikor lesz már kész? Aztán megkóstolhattuk..... Mindenkinek ajánlhatjuk: mutatós, egyszerű "összedobni" és fenséges!

Bezárás
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A szilvákat kimagozzuk, majd a 2 evőkanál cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk, mehet bele a cukor, meg a csipet só.
A tojást összekeverjük a tejszínnel és azt is a liszthez tesszük, jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a sütőport is.
A szilvát egy jénai tál aljára rakjuk, a tésztából kisebb gombócokat formázunk és a szilva tetejére sorakoztatjuk.
Nem kell túl szorosra, mert sütés közben nőnek.
A tetejét megszórjuk a 2 evőkanál barnacukorral. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 percet sütjük.
Akkor jó, ha kívül ropogós, belül krémes a tésztája. Nagyon finom.

Tálalás

Gesztenye receptjei http://gesztenyeblog.blogspot.com

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg szilva
2 ek és
5 dkg barnacukor
2 kk őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
1 db tojás
csipet só
0.5 csomag sütőpor

Tetejére

2 ek barnacukor

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés