Pavlova falatkák

Pavlova falatkák

Móni tanítja meg Sanyinak és nekünk ezt a receptet is. Amiről a következő jelzőket mondhatjuk és mondjuk is el: könnyű, szép és finom! Munkára fel!

Elkészítés ideje: 70 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

170 fokra előmelegítjük a sütőt. 
A fehérjéket habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk az ecetet, és a végén beleforgatjuk a keményítőt is. 
Sütőpapírral leterített tepsibe 6-7 cm átmérőjű köröket kenünk a masszából, majd a tepsit betoljuk a sütőbe, és azonnal levesszük a hőt 130 fokra. Kb. 50 perc alatt szépen megsülnek – mehet a sütőbe a következő tepsi.

Amikor a habcsók-korongok kihűltek, felverjük a tejszínt a porcukorral. A habot habzsákba töltjük, és díszítjük vele a korongokat. A tetejére darabolt eperszemeket teszünk.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 tk gyümölcsecet
1 ek étkezési keményítő
(púpos ek)

A tetejére

5 dl habtejszín
2 -
3 ek porcukor
eper

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés