Hirdetés
Paradicsomlekvár

Paradicsomlekvár

Szilva, "amatőr mesterünk", aki egyébként blogger is, egy könnyen elkészíthető különlegességet tanít meg mindenkinek, aki követi a receptet és/vagy megnézi a filmet. Minket elbűvölt a szokatlannak nevezhető, ámde gömbölyded és harmónikus ízvilág, próbálja ki Ön is!

Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A megmosott paradicsomot felkockázzuk, majd a kikapart vaníliamagokkal együtt állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk.
Ha felforrt, közepes lángon addig főzzük és kevergetjük, amíg szétfőnek a paradicsom darabok. (ez körülbelül 30 perc.)
Mennyei illata van, ahogy a vanília összeolvad a paradicsommal. Ha megfőtt, szűrőn vagy paradicsom passzírozón kinyerjük a levét, amiből 700 ml kell a lekvárhoz.
Ezt összekeverjük a narancslével, a citromsavval és a befőzőcukorral, majd állandó keverés mellett újra felforraljuk, és 10 percig zubogva forrni hagyjuk.
Vigyázat, keverjük nagyon, nehogy leégjen.
Az illatorgia itt már teljes, paradicsom, vanília, narancs. Csodás.
Jól elmosott üvegekbe szedjük, légmentesen lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Hónapokig eláll, ha nem kezded meg. Akkor pedig csak azért nem, mert gyorsan fogy. Süteményre, süteménybe, kenyérre, palacsintára, lángosra.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1.3 kg paradicsom
1 db vanília rúd
2 dl frissen facsart narancslé
vagy 100%-os
1 tasak citromsav
500 g befőzőcukor 2:1

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés