
Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel
Bocsánat, hogy a szerkesztő megenged magának egy személyes kitérőt, de muszáj: ez a sütemény még azokat is elbűvöli majd, akik nem is szeretik annyira ezt a végtelenül egészséges alapanyagot, a mákot! Közéjük tartozom, és mégis el kell ismernem, hogy ez mennyei! Komolyan: HIHETETLEN!!!!
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.
Előzetesen egy fontos figyelmeztetés a siker garantálása végett: az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A csokoládét összevágjuk egészen apróra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat és a kinyomkodott rumos meggyet. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér-formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük.
Megjegyzés: rumos meggy helyett kitűnően működik sima meggybefőttel is, pláne, ha gyerekek számára (is) készül.
Tálalás
Kiborítjuk a formából, ha kihűlt, a felolvasztott fehércsokoládéval díszítjük.