Hirdetés
Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel

Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel

Bocsánat, hogy a szerkesztő megenged magának egy személyes kitérőt, de muszáj: ez a sütemény még azokat is elbűvöli majd, akik nem is szeretik annyira ezt a végtelenül egészséges alapanyagot, a mákot! Közéjük tartozom, és mégis el kell ismernem, hogy ez mennyei! Komolyan: HIHETETLEN!!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.

Előzetesen egy fontos figyelmeztetés a siker garantálása végett: az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.

A csokoládét összevágjuk egészen apróra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat és a kinyomkodott rumos meggyet. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér-formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés: rumos meggy helyett kitűnően működik sima meggybefőttel is, pláne, ha gyerekek számára (is) készül.

Tálalás

Kiborítjuk a formából, ha kihűlt, a felolvasztott fehércsokoládéval díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

20 dkg vaj
20 dkg cukor
2 csomag vaníliáscukor
4 db tojás
10 dkg darált mák
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
125 ml tej
20 dkg étcsokoládé
20 dkg rumos meggy magozva
fél citrom reszelt héja
10 dkg fehércsokoládé
vaj a forma kikenéséhez
vagy sütőpapír
Hirdetés
Hirdetés