Hirdetés
Leveles tésztakosárkák szatmári szilvalekváros mascarponéval

Leveles tésztakosárkák szatmári szilvalekváros mascarponéval

A szatmári szilvalekvár egy örök érték. A mascarpone pedig elég fiatalnak tekinthető a magyar gasztrokultúrkörben. A találkozásuk végzetes mivoltát tapasztalhatja meg Ön is, ha ezt a receptet választja.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A leveles tésztát kitekerjük, a lapot 12 négyzetre vágjuk. Egy muffintepsi 12 mélyedését kivajazzuk, kibéleljük a tésztadarabokkal, egy villával megszúrkáljuk kicsit az aljukat. Az így kapott kosárkákat 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a rösztert: a szilvát kimagozzuk, és hosszában négyfele vágjuk. Ha nagyobb és / vagy kerekebb szilvával dolgozzunk, akkor természetesen több részre is vághatjuk, a könnyebb kezelhetőség végett. A Metaxával nagy lángon gyorsan összefőzzük, fahéjjal ízesítjük. A gyümölcsöt nem szabad teljesen puhára főzni, kicsit maradjon roppanós. A végén hozzáadjuk a szilvalekvárt, ezzel sűrítjük.

A mascarponét összekeverjük a szilvalekvárral, a citrom reszelt héjával és egy kiskanál citromlével.

Tálalás

Desszertes tányérokra teszünk a röszterből, erre ültetjük a kosárkákat, és elosztjuk bennük a mascarpone-krémet.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
vaj a forma kikenéséhez

Töltelékhez

25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliáscukor
fél citrom leve
1 kk citromhéj
10 dkg szatmári szilvalekvár

Szilvaröszterhez

40 dkg szilva
1 dl Metaxa
10 dkg szatmári szilvalekvár
0.5 kk őrölt fahéj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés