Lekváros pofézni

Lekváros pofézni

Először azt hittük, hogy OZ elírta a recept címét, majd a forgatáson már arra kötöttünk fogadásokat, hogy lehetetlen megfordítani (a poféznit). Ahogy elkészült, pillanatok alatt az utolsó morzsáig eltüntette a stáb!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 15 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A tejet összekeverjük a vaníliás cukorral és a rummal. A tojásokat felverjük. A toastkenyereket megkenjük lekvárral. Az almát kicsumázzuk és héjastul nagyon vékony szeleteket gyalulunk vele V-gyalun. Kettő kenyeret a lekváros felükkel összeragasztunk úgy, hogy közéteszünk az almából. Mindkét felét áthúzzuk a tejen és a tojásban megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Tálalás

Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk. A kompótot mellé tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

16 szelet toast kenyér
lekvár (bármilyen)
3 db tojás
3 dl tej
2 csomag vaníliáscukor
1 db alma
0.2 dl rum
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint fahéj
napraforgóolaj a sütéshez
kompót
(tálaláshoz)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés