Hirdetés
Kék panna cotta epres-narancsos mártással

Kék panna cotta epres-narancsos mártással

Színes a cím? Színes az ízvilág is, mint egy vidám festmény. Készítse el bátran - színesítse konyhaművészetét!

Elkészítés ideje: 25 perc + 24 óra (hűtés) + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2288 kcal
Húsmentes étel

Elkészítés

Előző nap összeállítjuk a panna cottát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a citromhéjjal felforraljuk. Hozzáadjuk a Blue Curacaot és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és a masszát egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpackot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.

Másnap elkészítjük az eper-narancs mártást. A narancsot kifilézzük: meghámozzuk, gerezdjeire szedjük, majd minden gerezdet megszabadítunk a hártyáktól. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a mártás hozzávalóit - az epret, az őszabaracklekvárt, a baracklikőrt, a gránátalmaszirupot - és összekeverjük, majd egy sűrűszövésű szűrőn átnyomjuk, hogy az epermagok ne maradjanak benne.

Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpackot felhajtjuk, egy vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és a kész desszertet éles késsel felszeleteljük.

Tálalás

A szeleteket desszertes tányérokra adagoljuk, és körbelocsoljuk a mártással.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Panna cottához

5 dl habtejszín
0.5 dl Blue Curacao
6 db zselatinlap
6 csomag vaníliáscukor
cukor
1 kk reszelt citromhéj

Eper-narancs mártáshoz

30 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
1 db narancs
10 dkg őszibaracklekvár
3 cl gránátalmaszirup
3 cl baracklikőr

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés