Hamis diós- és mákosbejgli

Hamis diós- és mákosbejgli

Ezzel a recepttel egy "olyan mintha" hangulatba keveredhetünk. "Olyan mintha" bejglit készítenénk - csak gyorsított ütemben. "Olyan mintha" bejglit ennénk - pedig nincs is Karácsony. "Olyan mintha" nagyon finom lenne - és az is!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A töltelék hozzávalóit összefőzzük: először a rumot melegítjük, majd hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és típustól függően a diót vagy a mákot. A legvégén adjuk hozzá mákos süti esetén a lekvárt és a reszelt citromhéjat, diós esetén a reszelt almát. Ha nagyon sűrű akkor még egy kis tejet adunk hozzá.

Ha a töltelék kihűlt, akkor a kiterített leveles tésztára kenjük és mint a beiglit felcsavarjuk. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 – 15 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Porcukorral megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 csomag leveles tészta

Diótöltelékhez:

10 dkg darált dió
2 dl tej
2 csomag vaníliáscukor
2 ek mazsola
1 db alma
reszelve
0.5 dl rum
ízlés szerint cukor

Máktöltelékhez:

10 dkg darált mák
2 dl tej
2 csomag vaníliáscukor
2 ek mazsola
2 ek sárgabaracklekvár
ízlés szerint cukor
kevés reszelt citromhéj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés