Hirdetés
Gratinírozott alma

Gratinírozott alma

„Mindennapi almánk” nem mindennapi feldolgozása! Az eredmény egyszerűen „csak” azt követeli, hogy újra és újra elkészítsük! És miért is ne?

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2852 kcal
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A gratinmártás hozzávalóit (citromlé, mascarpone, vaniliáscukor, Cointreau, porcukor) összekeverjük.

Szirupot készítünk: a vajat, a cukrot és a Calvadost összeforraljuk.

A meghámozott almákat cikkekre vágjuk, és egy tűzálló tálba rendezzük (ha hamarabb előkészítjük, akkor a meghámozott és felszeletelt almát citromlével összekevert vízbe tehetjük) és a calvados-os sziruppal átvonjuk az almát, majd a gratinmártást a gyümölcsre öntjük.

A sütőt grill funkcióra állítjuk, és így addig sütjük az almát, amíg barnás foltokat nem kap.

Megjegyzés: Calvados helyett használható tölgyfában érlelt almapálinka is. Amennyiben gyerekeknek is készítjük, akkor a Calvados helyett lehet almalevet, a Cointreau helyett pedig narancsszörpöt használni.

Tálalás

A gratinírozott almát a sütőformában adjuk asztalra, ebből adagoljuk a desszertes tányérokra.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

5 db alma
1 ek cukor
1 tk vaj
0.5 dl Calvados vagy más illatos almapálinka

Gratinírozáshoz

50 dkg mascarpone
1 kk őrölt fahéj
1 ek porcukor
2 csomag vaníliáscukor
0.5 db citrom leve
0.2 dl Cointreau

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés