Fehércsokoládé-hab almával

Fehércsokoládé-hab almával

Csakúgy, mint a klasszikus, sötét színű, "párját", ezt sem ördöngősség elkészíteni és ez is úgy eteti magát a gyönyörű piros mártásával, hogy csak arra figyeljen, hogy nehogy addig kóstolgassa, amíg már nem marad a vendégeknek!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra + 4 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

Vízfürdőt készítünk: egy akkora lábast keresünk, amekkorába belefér az a tál (ne műanyag legyen), amelyikben dolgozunk. A lábas aljára vizet öntünk, felforraljuk, ebbe helyezzük a tálat (fém vagy jénai), amelyben dolgozunk. Így az alapanyagaink nem égnek le.

Ebbe a vízfürdőbe tett egyik edényben felolvasztjuk a csokoládét. Ez után egy másik tálat veszünk elő, és egy habverővel a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot keverjük habosra a vízfürdőben, majd a forró vízről levéve még addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt szintén.

A zselatinlapokat beáztatjuk, a rumot felmelegítjük, elvegyítjük benne a kinyomkodott zselatint, és az egészet a tojásba keverjük. Ebbe dolgozzuk bele a csokoládét, majd óvatosan a habokat is. Formába öntjük, és hűtőszekrényben legalább 4 órán át dermedni hagyjuk.

Közben a cukorral és a fahéjjal összefőzzük a piros gyümölcsöket, passzírozzuk, hagyjuk kihűlni a szirupot.

Közvetlenül a tálalás előtt gerezdeket vágunk az almákból, bekenjük citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Tálalás

A fehércsokoládé-habból galuskákat szaggatunk, tányérra rendezzük, díszítjük az almaszeletekkel, és meglocsoljuk az almát a vörös fahéjas mártással.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg fehércsokoládé
6 db tojás
10 dkg cukor
6 csomag vaníliáscukor
5 dl habtejszín
4 db zselatinlap
0.3 dl rum

Fahéjas gyümölcsmártáshoz

20 dkg friss vagy fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya)
10 dkg cukor
1 kk őrölt fahéj

Tálaláshoz

2 db alma
1 db citrom leve

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés