
Crostoli törkölypálinkával
Ha egy "gyarló" halandó arra gondol, hogy "olasz konyha", olyasmik jutnak az eszébe, hogy "pizza, tészta, tiramisú, stb.". OZ-nak a mi csavaros gasztronómiai észjárású séfünknek viszont olyanok, hogy "crostoli, grappa, stb...". Hát ezért jött létre ez a recept. Kóstoláskor erősen hajaz egy finom kis fánkra!!!!
Elkészítés
A tojásokat a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, a citromhéjjal habverővel habosra keverjük, közben hozzáadjuk a grappát (törkölyt).
A vajat felolvasztjuk. A pontosan kimért lisztre borítjuk a felolvasztott vajat és a tojásos anyagot és kézzel összedolgozzuk. Ha kicsit összeáll, nyújtódeszkán folytatjuk gyúrását.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, késsel vagy derelyevágóval 5x5 centis négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe keresztet vágunk, néhány darabnál átfűzhetjük a tészta sarkát a nyíláson. Forró olajban aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük, porcukorral meghintjük.
Tálalás
Kínálhatunk mellé édes pezsgőt.