Hirdetés
Crostoli törkölypálinkával

Crostoli törkölypálinkával

Ha egy "gyarló" halandó arra gondol, hogy "olasz konyha", olyasmik jutnak az eszébe, hogy "pizza, tészta, tiramisú, stb.". OZ-nak a mi csavaros gasztronómiai észjárású séfünknek viszont olyanok, hogy "crostoli, grappa, stb...". Hát ezért jött létre ez a recept. Kóstoláskor erősen hajaz egy finom kis fánkra!!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A tojásokat a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, a citromhéjjal habverővel habosra keverjük, közben hozzáadjuk a grappát (törkölyt).

A vajat felolvasztjuk. A pontosan kimért lisztre borítjuk a felolvasztott vajat és a tojásos anyagot és kézzel összedolgozzuk. Ha kicsit összeáll, nyújtódeszkán folytatjuk gyúrását.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, késsel vagy derelyevágóval 5x5 centis négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe keresztet vágunk, néhány darabnál átfűzhetjük a tészta sarkát a nyíláson. Forró olajban aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük, porcukorral meghintjük.

 

Tálalás

Kínálhatunk mellé édes pezsgőt.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

35 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg vaj
4 cl törkölypálinka
1 db citrom reszelt héja
6 dkg vaníliáscukor
csipetnyi só
napraforgóolaj a sütéshez

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés