Hirdetés
Choco-Choco Láva sütemény

Choco-Choco Láva sütemény

Villámgyorsan elkészíthető és nagyszerű lezárása egy finom vacsorának. Nincs is szebb látvány, mint ahogy a csokoládéláva „kitör” a süteményünkből.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A sütőformákat alaposan kivajazzuk, és egy tepsire helyezzük. A sütőt kb. 230 fokra előmelegítjük (ne használjunk légkeverést).

A dobozban található kakaós bevonó tasakját forró (kb. 75 fokos) vízbe helyezzük kb. 5 percre.

A tészta alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel kb. 3 percig keverjük. Amikor a bevonó teljesen megolvadt, a tasak egyik sarkát levágjuk. A tésztához hozzáadjuk a felolvasztott bevonót és további egy percig keverjük.

A masszát az előkészített formákba öntjük, majd a tepsit az előmelegített sütő alsó harmadába toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 8 perc.
Fontos: A folyékony csokoládés belső rész megtartása érdekében kérjük, ne lépje túl a javasolt sütési időtartamot.

A megsült süteményt tepsivel együtt egy sütőrácsra helyezzük és 5 percig hűlni hagyjuk.

Tálalás

A süteményeket desszertes tányérra fordítjuk és azonnal, még melegen tálaljuk.

Kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot vagy megszórhatjuk porcukorral.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 doboz Dr. Oetker Choco-Choco Láva sütemény alappor
2 db tojás
vaj a forma kikenéséhez

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés