
Banántorta
Zsúrra készül? Unja a csokitortát csokikrémmel és csokiborítással? Íme egy remek alternatíva. Finom és mutatós!
Elkészítés
A krém elkészítésével kezdjük: Egy edényben lassú melegítés közben 4 tojás sárgáját elkeverünk 8 evőkanál cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3,3 dl tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle. Ha készen van, hozzáadunk 3-4 kiskanál meleg narancslében feloldott zselatint, 1 vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
4-5 banánt meghámozva vékonyra vágunk. Egy edénybe öntünk narancslét, vizet, pici citromlét és porcukrot. Elkeverve ebbe tesszük a banánokat, kb. 10 percig állni hagyjuk (a citromlének köszönhetően nem fognak megbarnulni a banánkarikák).
3 tasak tejszínhabot az előírt mennyiségnél kicsit kevesebb tejjel felverünk, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Egy kb. 3 literes lábast alufóliával kibélelünk, az oldalát és az alját kirakjuk a beáztatott banánkarikákkal. Ezután ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, babapiskótát megmártjuk a narancsos-cukros (banán áztató) elegyben, rátesszük a krémre. Folytatjuk a lábas oldalának banánkarikákkal történő kirakását, krémet teszünk a babapiskótás sorral, majd piskóta megint. Ezt rétegezzük, amíg a krém el nem fogy.
A végén alufóliával fedjük le és minimum 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
Tálalás
Hűtőben kb. két óra pihentetés után kerek tálra borítjuk, leszedjük az alufóliát, csodálatos tortát kapunk!