Banántorta

Banántorta

Zsúrra készül? Unja a csokitortát csokikrémmel és csokiborítással? Íme egy remek alternatíva. Finom és mutatós!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 80 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A krém elkészítésével kezdjük: Egy edényben lassú melegítés közben 4 tojás sárgáját elkeverünk 8 evőkanál cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3,3 dl tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle. Ha készen van, hozzáadunk 3-4 kiskanál meleg narancslében feloldott zselatint, 1 vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni.

4-5 banánt meghámozva vékonyra vágunk. Egy edénybe öntünk narancslét, vizet, pici citromlét és porcukrot. Elkeverve ebbe tesszük a banánokat, kb. 10 percig állni hagyjuk (a citromlének köszönhetően nem fognak megbarnulni a banánkarikák).

3 tasak tejszínhabot az előírt mennyiségnél kicsit kevesebb tejjel felverünk, majd a kihűlt krémhez adjuk.

Egy kb. 3 literes lábast alufóliával kibélelünk, az oldalát és az alját kirakjuk a beáztatott banánkarikákkal. Ezután ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, babapiskótát megmártjuk a narancsos-cukros (banán áztató) elegyben, rátesszük a krémre. Folytatjuk a lábas oldalának banánkarikákkal történő kirakását, krémet teszünk a babapiskótás sorral, majd piskóta megint. Ezt rétegezzük, amíg a krém el nem fogy.

A végén alufóliával fedjük le és minimum 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

Tálalás

Hűtőben kb. két óra pihentetés után kerek tálra borítjuk, leszedjük az alufóliát, csodálatos tortát kapunk!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 -
5 db banán
1 l narancslé
víz
citromlé
porcukor
2 csomag babapiskóta

Krémhez:

4 db tojás
8 ek cukor
2 ek liszt
3.3 dl tej
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag zselatin

Tejszínhabhoz:

3 tasak tejszínhabpor
tej
kevesebb, mint az előírás

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés