Amerikai meggyes pite

Amerikai meggyes pite
Készítette:Házisáfrány
Elkészítés ideje: 100 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

300 gr liszt
230 gr vaj
csipet só
1 ek cukor
1 kg meggy
1 ek citromlé
3 ek keményítő
1 ek vanília kivonat vagy vaníliás cukor
200 gr cukor
2 ek olvasztott vaj
1 ek tej
Csipet só

Elkészítés

1.Gyúrd a lisztet a jéghideg vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd tedd frissentartó fóliában legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
2.Magozd ki a meggyet, majd keverd el a cukorral, sóval, keményítővel, vaníliával, vajjal és tejjel. Tedd félre.
3.Nyújts a pitetészta 2/3-át korong alakúra. Óvatosan, mert szakadós, tedd egy 22 cm-es formába, és kézzel „cakkozd” meg a szélét.
4.Öntsd bele a gyümölcsöt.
5.Vágj a maradék tésztából csíkokat és fond be a pite tetejét.
6.Süsd180 fokos sütőben 10 percig fedetlenül, majd további 60 percig fóliával letakarva. Akkor van kész, ha a töltelék finoman kibugyog a réseken keresztül.

Tálalás

Melegen tálald, vanília fagylalttal.
A recpethez tartozó story: www.hazisafrany.hu
Ha tetszik az oldal, lájkold! :-)

Hirdetés
Hirdetés