
Almás-fahéjas kosár
Pompás és pofon egyszerű vendégváró receptet ajánl nekünk OZ. Séfünk azt állítja, hogy nem a sütemény-készítés az erőssége, de ez a recept és ennek elkészítése tökéletes cáfolata ennek a kijelentésnek!
Elkészítés
Először elkészítjük a vajas alaptésztát, amit itt találhat meg honlapunkon.
A tejszínt összekeverjük a tojás sárgájával, kevés sóval ízesítjük.
Az almát meghámozzuk, egészen kicsi kockákra vágjuk, meglocsoljuk kis citromlével, összekeverjük a dióval, a kétféle cukorral, a fahéjjal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra légkeveréses üzemmódban.
A vajas alaptésztából kis darabokat vágunk, ezeket a tenyerünkben kis lapokká formázzuk, és a lapokkal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit. Minden tésztakosárba teszünk az almás keverékből egy evőkanálnyit, majd ráöntjük a tojásos tejszínt úgy, hogy ellepje.
180 fokon addig sütjük, amíg szép színt nem kap - ez sütőtől függően kb. 10 -15 perc.
Tálalás
Hidegen, melegen egyaránt finom. Aki nagyon édesen szereti, tálalás előtt megszórhatja még porcukorral.