Hirdetés
Almás-fahéjas kosár

Almás-fahéjas kosár

Pompás és pofon egyszerű vendégváró receptet ajánl nekünk OZ. Séfünk azt állítja, hogy nem a sütemény-készítés az erőssége, de ez a recept és ennek elkészítése tökéletes cáfolata ennek a kijelentésnek!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Először elkészítjük a vajas alaptésztát, amit itt találhat meg honlapunkon.

A tejszínt összekeverjük a tojás sárgájával, kevés sóval ízesítjük.

Az almát meghámozzuk, egészen kicsi kockákra vágjuk, meglocsoljuk kis citromlével, összekeverjük a dióval, a kétféle cukorral, a fahéjjal.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra légkeveréses üzemmódban.

A vajas alaptésztából kis darabokat vágunk, ezeket a tenyerünkben kis lapokká formázzuk, és a lapokkal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit. Minden tésztakosárba teszünk az almás keverékből egy evőkanálnyit, majd ráöntjük a tojásos tejszínt úgy, hogy ellepje.

180 fokon addig sütjük, amíg szép színt nem kap - ez sütőtől függően kb. 10 -15 perc.

Tálalás

Hidegen, melegen egyaránt finom. Aki nagyon édesen szereti, tálalás előtt megszórhatja még porcukorral.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

0.5 adag vajas alaptészta
3 -
4 db alma
citromlé
2 csomag vaníliáscukor
fahéj
2 tk cukor
2 ek darált dió

Tojásos tejszínhez:

2.5 dl tejszín
1 db tojás sárgája

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés