Almás csiga rukicuki

Almás csiga rukicuki

Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, alsó-felső légkeveréses módra állítva. A leveles tésztát kiterítjük, megszórjuk egy evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral. Az almát meghámozzuk, és uborkagyalun lereszeljük; a kapott almaszeleteket egymásra tesszük, és késsel csíkokra vágjuk (tehát apró, gyufaszálra emlékeztető almadarabkákat kell kapnunk), majd szálirányosan a tésztára terítjük. A tésztát mint a beiglit, feltekerjük. Felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre, az így kapott csigákat sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk, majd a sütőbe tesszük körülbelül 15 percre, amíg szép színt nem kapnak.

Tálalás

A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a kész csigákat.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 db alma
1 csomag vaníliáscukor
1 ek cukor
0.5 tk őrölt fahéj
1 ek porcukor

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés