Hirdetés
Akácvirágos palacsinta (Nagylaposon a Birka Csárdában)

Akácvirágos palacsinta (Nagylaposon a Birka Csárdában)

Merész ötlet, de nagyon finom, egy egyszerű palacsintából különleges, fenséges desszertet varázsol. Ha éppen akácvirágzás idején Nagylaposon jár, a Birka Csárdába feltétlenül térjen be megkóstolni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A frissen szedett akácvirágot alaposan megmossuk.

A palacsintatésztához habosra verjük az egész tojásokat, hozzáöntjük a felhabosított tejet, beleteszünk egy kevés cukrot, fahéjat, csipet sót, majd ehhez a habos masszához keverjük hozzá a lisztet.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk. A normál palacsintánál vastagabb tésztájú palacsintát sütünk. Amikor már majdnem megsült az egyik oldala, de még vannak éppen csak nyers felületek a tészta közepén, beleszórjuk az akácvirágot, hogy beleragadjon. Pár másodpercig benne hagyjuk, megfordítjuk, újabb 10 másodperc alatt lekaramellizáljuk az alulra került akácvirágot és el is készült a palacsinta.

Tálalás

Tálaláskor mézzel meglocsoljuk, ami az édes ízt is biztosítja.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

3 db tojás
0.5 l tej
12 g cukor
késhegynyi fahéj
2 csipet só
150 g liszt
1 maroknyi akácvirág
frissen szedett
méz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés