Hirdetés
Báránygerinc spenóttal

Báránygerinc spenóttal

Bárányból is lehet gyorsat és finomat – OZ receptje is ezt mutatja! A sok zöldség olyan légiessé is varázsolja ezt a húsételt.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy serpenyőben az olajat felforrósitjuk és húsokat a forró olajba tesszük. Megszórjuk borssal, rozmaringgal, sóval, a fokhagymát félbe vágva, nagyobbakat hosszában vágva hozzátesszük. Mindkét oldalát megsütjük, fordításkor a másik oldalt is fűszerezzük. Ismét mindkét oldalát átsütjük. Először fedőt használunk, majd a második forgatástól már fedő nélkül folytatjuk. A kész bárányt hőálló serpenyőben betesszük a sütőbe (igyekszünk a fokhagymákat a hússzeletek alá rejteni), ami gondoskodik a melegentartásról és a "puhításról".

A spenóthoz a hagymát kis kockára vágjuk és az olajon megfuttatjuk. Amikor a spenóthoz feltett hagyma megpuhul, hozzátesszük a vágott fokhagymát. Ha elkezd illatozni, belekerül a mosott spenót, só, bors. Amint összeesett lehet is tálalni.

Tálalás

A filmen paradicsommal tálaltuk, amit kicsit átmelegítettünk a bárány visszamaradt szaftján.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz:

80 dkg báránygerinc
4 ek napraforgó olaj
rozmaring
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors

Spenóthoz:

80 dkg friss spenót
4 ek olívaolaj
1 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
őrölt bors

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés