Hirdetés
Báránygerinc erdei gomba raguval és kukoricás dödöllével, ahogy azt a  Lotus Therme főszakácsa készíti

Báránygerinc erdei gomba raguval és kukoricás dödöllével, ahogy azt a Lotus Therme főszakácsa készíti

Ezzel a recepttel beköltözik Zala megye a konyhájába! A dödölle, a gomba, a hagymák: micsoda kompozíció! és micsoda ízek!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 70 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 6812 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Elkészítjük a dödöllét: a megtisztított burgonyát kevés vízben megfőzzük, majd a főzővízzel együtt összetörjük; lehúzzuk a tűzhelyről, és beledolgozzuk a kukoricalisztet. Annyi kukoricalisztet teszünk bele,"amennyit felvesz". Azaz: szaggatható legyen. A séf szerint, ez nagyjából azt jelenti, hogy 1 kg burgonyához 1/2 kg kukoricalisztet kell tenni. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kanállal hagymás kacsazsírba szaggatjuk, megpirítjuk.

Az előkészített báránygerinceket fűszerezzük: sózzuk és borsozzuk. Elősütjük úgy, hogy először kettévágunk keresztbe egy fokhagymát, és a zsiradékos serpenyőn végighúzogatjuk, majd mellédobunk egy rozmaringágat is. Amikor a zsiradék forró, kivesszük a fokhagymát és a rozmaringágat is. A húst ezután erős lángon sütjük azért, hogy egy kéreg képződjön rajta. Az így kapott "kérges húst" betesszük egy tepsibe és ráöntjük a sütéshez használt zsiradékot is. Egy vöröshagymát kettévágunk, beletesszük a tepsibe, a bárány mellé. Hozzáteszünk még pritaminpaprikát, paradicsomot, továbbá a bárány sütése előtt használt fokhagymát és rozmaringágat is.

A hagymát felaprítjuk. Az erdei gombákat a hagymán és egy kevés zsiradékon hirtelen megsütjük, sóval, borssal ízesítjük, majd friss vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. A gerinceket készre sütjük 175 fokos sütőben.

Tálalás

A megsült gerinceket a raguval és a dödöllével tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt is.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

1 kg báránygerinc
friss rozmaring
őrölt bors

A dödölléhez

60 dkg burgonya
30 dkg kukoricaliszt
10 dkg zsír
10 dkg hagyma

A gombás raguhoz

2 dl olívaolaj
30 dkg vegyes erdei gomba
10 dkg hagyma
őrölt bors
friss, aprított petrezselyemzöld

A tálaláshoz

2 dl tejföl

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés