Almás csiga rukicuki
Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!
Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!
A franciák elmés "quiche" (ejtsd: kis) találmánya ez.... Van ugyan saját tésztareceptje, de egy kész levelestészta is tökéletes hozzá. A variácós lehetőségek megszámlálhatatlanok. Íme egy almás megoldás.
Pompás és pofon egyszerű vendégváró receptet ajánl nekünk OZ. Séfünk azt állítja, hogy nem a sütemény-készítés az erőssége, de ez a recept és ennek elkészítése tökéletes cáfolata ennek a kijelentésnek!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Zsúrra készül? Unja a csokitortát csokikrémmel és csokiborítással? Íme egy remek alternatíva. Finom és mutatós!
Emeletes boldogság és divatos finomság lesz az, amit elfogyaszthat, ha ezt a pohárkrémet választja! Pohárkrém, azaz "verrines", a modern gasztronómia legújabb divatja.
Ha egy "gyarló" halandó arra gondol, hogy "olasz konyha", olyasmik jutnak az eszébe, hogy "pizza, tészta, tiramisú, stb.". OZ-nak a mi csavaros gasztronómiai észjárású séfünknek viszont olyanok, hogy "crostoli, grappa, stb...". Hát ezért jött létre ez a recept. Kóstoláskor erősen hajaz egy finom kis fánkra!!!!
Klasszikus! Vannak azok a napok, amikor különleges ételkreációkat szeretnénk az asztalra tenni. És igen, vannak olyan napok, amikor egy igazi, jó, bevált császármorzsát ennénk!!! A recept.
És tényleg! Első receptversenyünk "desszert-győztese" egy olyan klasszikust varázsolt elénk, amilyenekről csak a "nagykönyvekben" írhatnak. Itt van hát a BIZTOS recept egy igazi máglyarakáshoz!
"Legyen mindenhol mazsola!" - ez a mi drága OZ-unk mottója! Nos, ebbe a quiche-be is került - nem nagyon létezik olyan ételfajta, ahová előbb-utóbb be nem csempészi! Mazsola- és csokirajongók előnyben!
Igen, az örök kedvenc nálunk is szerepel, méghozzá elronthatatlan módon! Nem folyik, nem esik össze a hab, pontosan olyan lesz, mint a képünkön - és ezt garantáljuk!
A (laptop)konyhában az a jó, hogy néha azért a sürgés-forgás, hogy valami újat és különlegeset hozzunk létre, máskor pedig azért, hogy mi magunk is megpróbálkozzunk valami "igazi klasszikussal". Ezúttal az utóbbi hangulatot szolgáljuk a Dobos torta igazi, klasszikus receptjével!
A kelt tészta oly sokféleképpen elkészíthető: sósan, édesen, töltve, tekerve… Itt éppen batyu és kifli formájában mosolyognak vissza ránk szépen pirosan a kemencéből kikerülve. Természetesen sütőben is süthetőek! A Tuba Tanyán járva pedig ne hagyja ki!
Ha létezne desszert-szépségverseny, OZ ezen remekét bizonyára neveznénk; és, szerintünk, komoly esélyei lennének a dobogóra! Túl a szépségen, ez az étel újító, finom és gyorsan elkészíthető is!
A legendákat sok rejtély övezi... Ki is találta ki ezt a remek, mascarponés édességet és milyen apropóból; mit tartalmaz és mit nem az "eredeti" recept; tényleg olasz-e egyáltalán, stb. A tiramisu ezekre csak vállat von, és büszkén feszít minden olasz(os) étlapon. Íme a mi verziónk.
Csakúgy, mint a klasszikus, sötét színű, "párját", ezt sem ördöngősség elkészíteni és ez is úgy eteti magát a gyönyörű piros mártásával, hogy csak arra figyeljen, hogy nehogy addig kóstolgassa, amíg már nem marad a vendégeknek!
Havas táj. Napsütés. Sílécek. Ebédidő. Hütte. Gőzgombóc. OZ receptje. Tökéletesség.
„Mindennapi almánk” nem mindennapi feldolgozása! Az eredmény egyszerűen „csak” azt követeli, hogy újra és újra elkészítsük! És miért is ne?
Variációk egy témára - mondhatnánk. Hiszen ajánlunk több, ehhez hasonló ételt is. Pontosan ez a célunk: megmutatni, hogy milyen sokféle finomságot tudunk elkészíteni szinte ugyanazon alapanyagokból. A gasztronómia egyik legszebb tulajdonsága ez, nem?
Ezzel a recepttel egy "olyan mintha" hangulatba keveredhetünk. "Olyan mintha" bejglit készítenénk - csak gyorsított ütemben. "Olyan mintha" bejglit ennénk - pedig nincs is Karácsony. "Olyan mintha" nagyon finom lenne - és az is!!!
Fehér csoda, amit a színes gyümölcsök és az étcsoki mélybarnája emel ki. A szájpadláson már eltűnik a fehérség és helyébe pompás ízkavalkád lép, az említett színek kísérőjeként.