Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!
Íme egy gyors saláta, ami könnyű ugyan, de mégis laktató. Próbálja ki egyszer, és fogadni merünk, hogy meg fogja ismételni!
Nem tagadjuk: annak, aki ezt az ételt készíti majd el, két dologgal kell rendelkeznie: idővel és némi konyhai rutinnal. Viszont aki ezt elkészíti, bizonyára egy igazi ínyenc! És aki ezt elkészíti és körbekínálja, csak elismerésre és a rajongói tábor növekedésére számíthat! Jó munkát!
Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!
Férfiasan hagymás, nőiesen "balzsamos"; férfiaknak focimeccshez, nőknek a teraszra csacsogni. Klisé? Persze! De azért megkóstolandó klisé!!!!
Házias étel. Olyannyira, hogy igazából "otthonos" is. Aki ilyet vacsorázik, annak már semmi kedve nem lesz utána bárhová is elindulni, kimozdulni!
"A szerény csirkemáj frenetikus főszerepben!" "Alig lehet ráismerni az eddig árnyékban élő belsőségre!" "Amikor a félénk mellékszereplőből világsztár lesz!" Ilyesmi címlapsorokat gondolnánk ehhez a "műhöz".
Fogyókúrás étel, amit a teljesen soványak is "nyugodtan" fogyaszthatnak - esetleg egyenek utána egy jó kis édességet!
Őszintén?! Egy igazi meglepetés recept ez. Mert lássuk be, kicsit furán hangzik: dió, tök, kurkuma és pálinka?! Az eredmény minden képzeletet felülmúlóan lenyűgöző ám!!! Mindenképpen kipróbálandó!
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
OZ az arab bazárokba repít minket azzal az illatfelhővel, ami ennek az ételnek a készítése során a konyhából száll majd! Meglepő hozzávalók - elbűvölő ízvilág! Vegetáriánusok is vidáman fogyaszthatják!
Ha valami egzotikusra vágyik… Ha valami elkápráztatóra vágyik… Ha valami frenetikus ízhatásra vágyik… Ne keressen tovább! Megérkezett.
Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!
Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki bizonyára a most divatos "paleolit" étrend szerint ettek. Ez a recept is ezt a trendet követi. És még finom is. No meg ünnepi.
Trükkös nevet talált OZ ennek az ételnek - akik paprikától pirosló húskészítményre számítanak, meglepődnek majd! Viszont biztos, hogy nem csalódnak, mert az ízhatás legalább olyan felemelő, mint egy finom "igazi" kolbász fogyasztásakor. Kölesimádóknak külön ajánljuk!
A húsok "királyát", a bélszínt is érdemes grillre dobni. A szájban szinte csak szétomló fenséges fűszerezésű hús igazi ünnep az ízlelőbimbóknak, az étel illata és szépsége pedig az összes érzékszervünknek. Mert igen, a sülő hús sercenése is mesés!
Ez az étel magát ajánlja már a címével is. Bélszín és vargánya: a gasztronómia két uralkodója, akik fenséges szövetséget kötnek ebben a receptben. Teszik mindezt úgy, hogy a kevésbé gyakorlott háziasszonynak sem kell megijednie tőlük.