Bagett, ahogy azt az egész család szereti
Kenyeret sütni otthon?! Dehogy képtelenség!!!! Nagyon is egyszerű, és olyan illat lesz tőle az egész lakásban, hogy még a szomszéd is irigykedni kezd! Ne féljen, süssön!
Kenyeret sütni otthon?! Dehogy képtelenség!!!! Nagyon is egyszerű, és olyan illat lesz tőle az egész lakásban, hogy még a szomszéd is irigykedni kezd! Ne féljen, süssön!
Ezzel a recepttel beköltözik Zala megye a konyhájába! A dödölle, a gomba, a hagymák: micsoda kompozíció! és micsoda ízek!
Nem tagadjuk: annak, aki ezt az ételt készíti majd el, két dologgal kell rendelkeznie: idővel és némi konyhai rutinnal. Viszont aki ezt elkészíti, bizonyára egy igazi ínyenc! És aki ezt elkészíti és körbekínálja, csak elismerésre és a rajongói tábor növekedésére számíthat! Jó munkát!
Bárányból is lehet gyorsat és finomat – OZ receptje is ezt mutatja! A sok zöldség olyan légiessé is varázsolja ezt a húsételt.
Nyári estékre, kerti partikra, hőségre. Friss, üde és hangulatos ez az olaszos ízesítésű szendvicskrém.
Hagyomány és újdonság békés együttélését jeleníti meg ez az ételköltemény. Mondhatni: mindenkit közös nevezőre hoz!
A palóc ételek jellemző íze a pikánsan savanyú, amit legfőképpen levesekben találhatunk. Ezzel a "leveses" csirkével tehát Palócföldre röppenünk, annak is a legízletesebb sarkába.
Mondhatni, hogy ennél az ételnél ötlet ötlet hátán hever: a spagetti nem is tésztából van és Frédi is bejut a konyhába. Olyan mintha olaszos lenne, miközben kőkorszaki. Vagy inkább az ultramodern divat szerinti "paleolit"? Ja! Egyébként nagyon finom!
Zöldséges és húsos, minden kívánságot teljesítő egytálétel ez, amit bátran elkészíthet! Csak egy a gond: ebből az ételből nem szokott másnapra maradni!
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Tipikus nyári recept ez - ilyenkor mosolyognak ránk a piacon a szép, nagy cukkinik, amikkel könnyű lesz elkészíteni OZ pompás kreációját!
A krémlevesek nagy családi kedvencek: el is lehet bennük rejteni néhány olyan alapanyagot, amiket a gyermek nem kifejezetten szeret, könnyű bekanalazni, és a betétek igen vidámmá tehetik. Íme egy finom brokkoli krémleves bizonyítékul!
Mondhatni: egy modernizált klasszikus! Majdnem egy vasárnapi ebéd főfogása, csak a megszokottság monotóniája nélkül! Finom, frissítő, mégis hagyományőrző. Mindenképpen kipróbálandó!
Havas táj. Napsütés. Sílécek. Ebédidő. Hütte. Gőzgombóc. OZ receptje. Tökéletesség.
Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Ilyen az, amikor Sanyi és OZ megéheznek, de rengeteg megbeszélnivalójuk akad, amihez nyugodt, pohár melletti ücsörgés is szükséges. Felteszik ripsz-ropsz ezt a levest, megbeszélik, amit kell, és már kész is az ebédjük!
Ebben a receptben általános ötleteket szeretnénk adni. A tengeri halak grillezési mikéntjéről. Egy ötletes szerkezet használatáról. A variációk száma végtelen...
A hal íze önmagában is ragyogó. Ezért aztán grillezve, enyhén és visszafogottan fűszerezve a legélvezhetőbb. Íme a recept!
Gyerek-, vendég- és családbarát étel ez a javából! És még arra is gondoltunk, hogy az se terhelje túl magát, aki készíti!