Megint egy olyan recept, ami eszünkbe nem jutott volna, de amikor megízleljük a szánkban szétomló harmóniát, igazán nem értjük, hogy hogyan tudtunk eddig enélkül élni!
Könnyen elérhető siker egy könnyed és könnyű étellel! Minden évszakban frissít és elvarázsol.
Férfiasan hagymás, nőiesen "balzsamos"; férfiaknak focimeccshez, nőknek a teraszra csacsogni. Klisé? Persze! De azért megkóstolandó klisé!!!!
A mi, laptopkonyhás, elképzelésünk az, hogy ez egy "meccsnézős" étel. De őszintén: miért ne lehetne szappanopera, tehetségkutató műsor vagy western-filmek alatt is ezt rágcsálni?! Szívesen fogadjuk a tapasztalatokat, beszámolókat!!!
Csíp is, simogat is, távolra repít és közben itthon vagyunk, mi az? Hát egy csokis mexikói pulkyamellragu, tortillában tálalva, itt, nálunk, a laptopkonyha.hu-n! Azonnal kipróbálandó!
Úgy tűnik, Frédibéni, a kőkorszak gasztronómja, néha vega, néha húsevő hangulatban volt - OZ elképzelése szerint legalább is. Amennyiben cukkinispagetti került az asztalára, azt néha csak paradicsomosan, néha meg sonkával is fogyasztotta. A XXI. században mindkettőt melegen ajánljuk - a laptopkonyháról!
Zöldséges és húsos, minden kívánságot teljesítő egytálétel ez, amit bátran elkészíthet! Csak egy a gond: ebből az ételből nem szokott másnapra maradni!
Mondhatni: egy modernizált klasszikus! Majdnem egy vasárnapi ebéd főfogása, csak a megszokottság monotóniája nélkül! Finom, frissítő, mégis hagyományőrző. Mindenképpen kipróbálandó!
Elegáns, gyors, könnyed és ugyanakkor kifejezetten egészséges főételt szeretne tálalni családjának, barátainak? Akkor itt az ideális megoldás! A zöldségek és a tenger gyümölcsei összefogása a válasz a fent említett elvárásokra.
Ha akarjuk előétel. Ha akarjuk, és kicsit többet készítünk belőle, akkor könnyű nyári vacsora. Ha akarjuk, és főzünk hozzá egy adag spagettit, akkor tésztavacsora. Akárhogyan is „akarjuk”, ha elkészítjük, finomat eszünk!
Kényeztesse magát és/vagy családját és/vagy barátait ezzel a fenséges előétellel. Luxus a garnéla? Igen, nálunk, ahol nincs tengerpart, egy kicsit az! Tejszínnel és paradicsommal luxust kínál majd az ízlelőbimbóknak is! Fogyaszthatják előételként, friss kenyérrel, vagy tésztás egytálételként egy kis spagettivel, minden kivitelezésében fenséges!
Ahogy OZ is elmondja többször – például a recept filmes változatában is – a főzés játék, és a konyhában bármit és mindent lehet – feltéve, ha a végén elégedett arcokat és üres tányérokat látunk…. A vörösbor a tenger gyümölcseivel nem egy szokványos párosítás, de bízzanak OZ-ban: ha ezt az ételt elkészítik, elégedett arcokat és üres tányérokat láthat majd az étkezés végén!
Már a recept címében is benne van egy színkavalkád és egy ízorgia! Ha megfőzi velünk, meglátja: nemcsak a címében! Hanem az ételben is!!!
Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!
Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki bizonyára a most divatos "paleolit" étrend szerint ettek. Ez a recept is ezt a trendet követi. És még finom is. No meg ünnepi.
OZ igazi mestere annak, hogy ötletesen vegyítse a klasszikusokat a mai trendekkel, netán a fejéből kipattanó vadabb ötletekkel! Az ilyen elegyek eredménye mindig lenyűgöző, még sosem okozott csalódást! Most sem fog!
Gyerek-, vendég- és családbarát étel ez a javából! És még arra is gondoltunk, hogy az se terhelje túl magát, aki készíti!