Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!
Íme egy gyors saláta, ami könnyű ugyan, de mégis laktató. Próbálja ki egyszer, és fogadni merünk, hogy meg fogja ismételni!
Nem tagadjuk: annak, aki ezt az ételt készíti majd el, két dologgal kell rendelkeznie: idővel és némi konyhai rutinnal. Viszont aki ezt elkészíti, bizonyára egy igazi ínyenc! És aki ezt elkészíti és körbekínálja, csak elismerésre és a rajongói tábor növekedésére számíthat! Jó munkát!
Azoknak, akik kedvelik a belsőségeket. Azoknak, akik kedvelik a különlegességeket. És azoknak, akik egyszerűen kedvelik a finom ételeket!
Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!
Férfiasan hagymás, nőiesen "balzsamos"; férfiaknak focimeccshez, nőknek a teraszra csacsogni. Klisé? Persze! De azért megkóstolandó klisé!!!!
Hagyomány és újdonság békés együttélését jeleníti meg ez az ételköltemény. Mondhatni: mindenkit közös nevezőre hoz!
"A szerény csirkemáj frenetikus főszerepben!" "Alig lehet ráismerni az eddig árnyékban élő belsőségre!" "Amikor a félénk mellékszereplőből világsztár lesz!" Ilyesmi címlapsorokat gondolnánk ehhez a "műhöz".
Fogyókúrás étel, amit a teljesen soványak is "nyugodtan" fogyaszthatnak - esetleg egyenek utána egy jó kis édességet!
Őszintén?! Egy igazi meglepetés recept ez. Mert lássuk be, kicsit furán hangzik: dió, tök, kurkuma és pálinka?! Az eredmény minden képzeletet felülmúlóan lenyűgöző ám!!! Mindenképpen kipróbálandó!
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Ha valami egzotikusra vágyik… Ha valami elkápráztatóra vágyik… Ha valami frenetikus ízhatásra vágyik… Ne keressen tovább! Megérkezett.
Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!
Nyáron is szeretünk sok zöldséget fogyasztani, de ha nagy a hőség, nem feltétlenül vágyunk forró levesre. Íme itt a megoldás erre a dilemmára!
Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki bizonyára a most divatos "paleolit" étrend szerint ettek. Ez a recept is ezt a trendet követi. És még finom is. No meg ünnepi.