Sertésoldalas lencsés zöldségcurryvel
A tányérunkban találkozik a magyar és az indiai gasztronómia. A tárgyalás békés, az összhang tökéletes. Bár a diplomácia is ilyen harmónikus lehetne a világban!
A tányérunkban találkozik a magyar és az indiai gasztronómia. A tárgyalás békés, az összhang tökéletes. Bár a diplomácia is ilyen harmónikus lehetne a világban!
Legeslegelső nyertesünk remeke ez az étel, amit ugyan előételként tartunk számon, de főfogásként is megállja a helyét. Igazi magyaros ízek, egy kis csavarral! Az Ön konyhájában is győztes fogás lesz, az biztos!
Buza Sanyi szerint ez egy tipikus "első randis" étel. Mert padlizsánt készíteni már önmagában egy szerelmi vallomás (egy férfi részéről). Mert könnyű és finom. Nosza!
"Gesztenye", amatőr mesterünk, ínycsiklandóan keveri ebben a mesés és színes ételben az olasz és a magyaros ízvilágot. Egészséges, előre elő lehet készíteni, és a zöldség- és húsimádókat egyaránt el lehet kápráztatni ezzel a tésztaétellel!
Alig néhány hozzávaló, egy sütő, pár perc foglalatosság – utána már csak a pirulást kell türelemmel kivárni: OZ ismét egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű előételt mutat meg a lágy sajtok kedvelőinek.
Egyszerű, nagyszerű, gyors, egészséges és finom! Mi kell ennél több?!
Zseniálisan találkozik össze ebben az ételben a zalai gasztronómia a mai modern főzéstudomány elemeivel, hogy a végén egy trendin hagyományos vagy hagyományosan trendi, de mindenképpen fenséges étel kerüljön ki a kezünk közül!
Nem bonyolult és mégis különleges az a sörkorcsolya, amelyet "amatőr mesterünk", Veronika varázsolt elénk. Könnyen és jól követhető, elronthatatlannak tűnő recept ez. Kipróbálandó!
Ahogy szállt a fahéjas-gyümölcsös illat a stúdióban, mind azt kérdezgettük Gesztenyétől, "amatőr mesterünktől", hogy mikor lesz már kész? Aztán megkóstolhattuk..... Mindenkinek ajánlhatjuk: mutatós, egyszerű "összedobni" és fenséges!
Ez bizony fagyasztott szilvából is ugyanúgy működik, így nem csak őszi süti lehet! Mellesleg megtanuljuk a sárga linzertészta készítését is...
Ünnep... Ez jut eszünkbe erről a receptről. Milyen szépen mutatna egy ünnepi asztalon, ugye? A cím hosszúsága viszont nem rejt túl sok bonyodalmat - legfeljebb időigényt. Amit pedig megérdemel egy ünnep!
Spanyol különlegesség a "tapas" - apró falatkákat jelez, amivel régen lefedték a borosboharakat, hogy ne szálljon bele bogárka - és hogy valami majd felitassa az alkoholt a gyomorban. Ezt a falatkát ne tegyük a pohár tetjére, viszont mindenképpen kóstoljuk meg!
A konyhaművészet egyik varázsfűszere a tárkony, amely teljesen új ízeket tud elővarázsolni hétköznapi alapanyagokból. Egy egyszerű zöldbabfőzeléket a videó alapján várva várt vacsorává léptethetünk elő.
Menjünk a piacra, rakjuk tele a kosarunkat mindenféle harsogó primőrrel, biciklizzünk haza, és dobjuk össze ezt a remek levest! Addigra, remélhetőleg, a párunk már lenyírta a füvet, és egy kellemes és könnyű ebéddel ünnepelhetjük meg a tavaszt, madárcsicsergés közepette! Na, hogy hangzik?
OZ szerint a káposztából nemcsak paradicsomos formában lehet főzeléket készíteni. Felkészültek az ízlelőbimbói egy új élményre?
A vegetáriánusok és a kisétkűek csak úgy magában is fogyaszthatják. Persze, akit nem lehet eltántorítani a húsfogyasztástól, hús mellé köretként, mártásként is tálalhatja.
Huncut nevű "amatőr mesterünk", Házisáfrány, igazi egzotikumot hozott nekünk egy thai étel formájában. Cayenne borsban határozottan gazdagon lesz igazán finom, de a csípőset kevésbé kedvelőknek is ízleni fog: Házisáfrány ismeri a varázslatot - és megtanítja nekünk is!
Arra az érzésre vágyik, amit akkor ismert meg, amikor egy hideg síelős napon, betért egy hüttébe, és rendelt egy tál gőzölgő gerslilevest, ami finom volt és felmelegítette? Készítse el velünk ezt az eredeti tiroli receptet, és itthon is átélheti ezt az érzést!