Egyiptomi paradicsomos padlizsán
A padlizsán sűrűn szerepel az arab konyhában. Ezúttal egy gazdag, zöldséges előétel részeként találkozhatunk vele. Mi, és a boldog ízlelőbimbóink! Könnyű elkészíteni és gyorsan elfogy majd!
A padlizsán sűrűn szerepel az arab konyhában. Ezúttal egy gazdag, zöldséges előétel részeként találkozhatunk vele. Mi, és a boldog ízlelőbimbóink! Könnyű elkészíteni és gyorsan elfogy majd!
Olyan irreálisnak tűnő recept-cím ez.... Pedig, ahogy "amatőr mesterünk", Zsuzsa szépen nyugodtan elkészítette ezt a csodát, mind elhittük: csak hazamegyünk, és hipp-hopp összedobjuk!
Ez a süti nem igényel különösebb előkészületeket és a leveles tésztán kívül a többi hozzávaló a legtöbb háztartásban mindig megtalálható. A sütéssel még éppen csak barátkozók is bátran megpróbálhatják!
A szabadtéri sütések nagy klasszikusa a tarja. Finom, szaftos hús, igazán a grillre termett! Íme OZ (egyik) verziója!
Csakúgy, mint a klasszikus, sötét színű, "párját", ezt sem ördöngősség elkészíteni és ez is úgy eteti magát a gyönyörű piros mártásával, hogy csak arra figyeljen, hogy nehogy addig kóstolgassa, amíg már nem marad a vendégeknek!
A krémlevesek nagy családi kedvencek: el is lehet bennük rejteni néhány olyan alapanyagot, amiket a gyermek nem kifejezetten szeret, könnyű bekanalazni, és a betétek igen vidámmá tehetik. Íme egy finom brokkoli krémleves bizonyítékul!
A csülök gyakran kerül az asztalra vendégségek idején. Egyrészt rendkívül ízletes, zamatos része a sertésnek, másrészt laktató, kiadós étek, amiből nehéz keveset készíteni. És nem igaz, hogy mindig zsíros!
Egy villámgyorsan elkészíthető előétel, ami emellett megfelel a paleolit táplálkozás követelményeinek is – ráadásul finom! Kell ennél több biztatás?
A faszénes grillen is megsüthetjük - arról is szól egy receptünk. De ritka az olyan háztartás - illetve kert vagy balkon -, ahol mindkét sütő fellelhető. Ezért aztán íme a gázsütős verzió is! Így készíti OZ a szabadban, a grillezés nagy klasszikusát.
A hétköznapi „champion” gomba legismertebb felhasználási módja. Szívből ajánljuk a magyaros étkek kedvelőinek.
Klasszikus ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a szendvicskrémet. Olyanoknak, akik szeretik, ha valami megbízható. Ez az étel az: pont azt fogja nyújtani, amit elvárunk tőle! És ez a mai világban ritka kincs!
„Mindennapi almánk” nem mindennapi feldolgozása! Az eredmény egyszerűen „csak” azt követeli, hogy újra és újra elkészítsük! És miért is ne?
Hús, köret és mártás elkészülhet úgy, hogy el sem mozdulunk a grill mellől! Kövessen minket!
Bárányt nem szoktunk gyakran grillezni (nálunk, Magyarországon), pedig azt már régen felfedezték délebbi szomszédjaink, hogy "jól áll" ennek a húsnak a szabad tűz. A pácolás segít elűzni a faggyú sokak által nem annyira kedvelt intenzív ízért, a sütés pedig élveztes plusszokat ad még a húshoz.
Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Nem mindennapi grillételt talált ki OZ! A köretet kissé megbolondította, a sertés legjavát pedig a remek érzékkel összeállított fűszerkeverékével repítette szinte utolérhetetlen magaslatokba!
Ki ne szeretné ennek a görög ételnek frisseségét, egyedülálló harmóniáját? Természetesen, otthonában is könnyedén elkészítheti, ha követi a receptet!
Az igazi, eredeti, ahogy azt az amerikai filmekben is látni szokás! Gazdagon megrakva, füstös ízű húspogácsával, kéz külső részén lecsurgó isteni nedűvel: itt a hamburger!
Nem gyakran kerül nyúl az asztalára? Ha mégis előfordul, és az nem csokiból van, akkor mindenképpen egy ilyen elronthatatlan és fenséges receptre lesz szüksége, mint ez!