Hirdetés

Pohárkrém (verrine)

A pohárkrém az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert, gyakorlatilag minden desszertalapanyagból készíthetjük, a variációknak csak a fantáziánk szabhat határt.

Miből készíthetjük a pohárkrémet?

A pohárkrémben általában szerepel valami tésztaféle, krém, gyümölcs és hab.

Tésztaféle lehet piskóta, babapiskóta, keksz, de tehetünk bele gabonapelyhet, müzlit is.

A krém lehet főzött krém, fagylalt, joghurt, hideg alapkrém, tejszínalapú krém, mascarpone, tejberizs, tejbegríz, stb. vagy ezek kombinációja.

A gyümölcs is elmaradhatatlan kelléke a pohárkrémeknek: ez lehet friss gyümölcs, aszalt, kandírozott, párolt, karamellizált gyümölcs, lekvár vagy befőtt.

A pohárkrémek tetején gyakran valamilyen hab és díszítésként csokireszelék, menta vagy citromfű, friss gyümölcs, pirított mogyoró, dió, mandula található.

Hasonló desszerttípus a zuppa inglese és a trifle is.

Oz pohárkrémjei:

kókusz verrines áfonyazselével

barack verrines sárgabarackzselével