Egy habarás, egy filézés.....és még megannyi kihívás a főzésben. Ha bizonytalan, mit hogyan, séfünk konkrét tanácsokkal segít.
Nem a legegyszerűbb köretet választotta, de higgye el, megérte! Íme a befejező rész!
A torta névadója Anna Pavlova (1881-1931) korának legnagyobb balerinája, aki 1881. január 31-én született Szentpéterváron.
A pisztrángot legtöbbször egyben sütik. Ha mégis olyan receptre akad - például nálunk is -, ahol filézett pisztrángra van szükségünk, akkor kénytelen lesz nekiveselkedni a filézési feladatnak. Majd meglátja: nem is olyan nehéz!
A pohárkrém az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert, gyakorlatilag minden desszertalapanyagból készíthetjük, a variációknak csak a fantáziánk szabhat határt.
Az egyik legkedveltebb édesvízi halunk kifilézésének fortélyait lesheti itt el.
A posírozás nagyon kíméletes főzési módszer, elsősorban halak, könnyebb húsok elkészítési módjaként ajánljuk, kifejezetten szaftosan tartja a húsokat.
Itthoni neve a kukoricamálé, (kukoricagánica, ganca), illetve az olasz gasztronómiában polenta néven ismert – ezt az elnevezést többek között az angol nyelv is átvette.
Szerintünk nagyon hasznos egy ilyen tudás elsajátítása. A hentes is megcsinálhatja helyettünk, de olyan jó néha dolgozni azzal a hússal, amit majd elkészítünk!
A hentesnél állva hezitál: szeretne egy nagyszerű szűzpecsenye-receptet elkészíteni, de sok a hártya a felkínált húsdarabokon. Azt már sajnos tudja, hogy a hentes nem túl segítőkész. Semmi gond! Vegye meg bátran az amúgy tetszetős húsdarabot
Ez a kisfilm néhány apró trükköt, magyarázatot, jó tanácsot rejt a méltán népszerű zöldség kezelésével és feldolgozásával kapcsolatban.
Feltételezzük, hogy nem egyszer találkozott már olyan étel-leírásokkal, ahol egyszer csak azt az utasítást kapja, hogy "és készítsen egy vizes habarást". És, ugyebár, ha nem sündörgött a konyhatündér nagymamája konyhájában egész gyerekkora során, akkor esetleg