Egy habarás, egy filézés.....és még megannyi kihívás a főzésben. Ha bizonytalan, mit hogyan, séfünk konkrét tanácsokkal segít.
OZ bemutat és elmagyaráz néhány apró fogást és ötletet, hogy miként lehet egyszerű megoldásokkal széppé vagy szebbé varázsolnunk a feltálalandó édességeinket.
Ha grillezünk, természetesen fontos a pácolás, a hús minősége és a megfelelő kísérő italsor, de az egész sikeressége mégis csak a tűzön múlik. Hogyan kell olyan tüzet "rakni", ami az ideális partnere lehet a grillezőnek? Itt megtudhatja!
A kelt tészta készítése sokak számára ördöngösségnek tűnik, és éppen ezért nem szívesen vágnak bele. Tény, hogy el lehet rontani, ráadásul a túlkelés legalább olyan rossz, mint a keletlenség. Célszerű a kezdetek során szigorúan ragaszkodni
"Még egy rizst sem tudok megfőzni" - hangzik el néha a konyhában kevésbé jártas ismerősök szájából. Pedig az könnyű, gondoljuk. Tényleg nem nehéz, de jár vele pár alapszabály, amit érdemes betartani a garantált siker érdekében.
Ha követte OZ tanácsait, akkor most ilyen köretet készített Ön is. Nézze meg!
A meglepő cím mögött valójában a tésztafőzőlé pár nem ismert és valóban érdekes tulajdonsága rejlik. Szánjon rá pár percet, érdemes!
Magyarországon általában ritkán került bárányból készült étel az asztalokra. ha mégis, legtöbbször a hentessel végeztetjük el a medalion készítés munkáját. Ha mégis akad olyan otthon főző bátor asszony vagy férfiú, aki maga szeretné megoldani ezt
Az egyik leghíresebb olasz előétel elkészítése nem is olyan nagy ördöngősség, mint gondolnánk. Két alapvető dolog szükséges hozzá: nagyon friss és szép marhabélszín és ezen kisfilm megtekintése.
A sima, krémes fehérmártások legismertebbike. Eredeti formájában is nagyon finom, de különböző hozzávalókkal (sajt, zöldfűszerek, zöldségek fűszerek, stb.) ízekben még gazdagabb változatai készíthetők el.
A rántott csirke minden magyar háztartás menüsorában szerepel. Finom a melle húsa is rántva, de az igazi mégis a combja! Viszont az élvezetet nagyban emeli, hogy ha nincs benne a csontja. Már ezért is érdemes
A mai modern háztartásokban nem feltétlenül szükséges már ez a tudás. Mindazonáltal, sosem lehet tudni, hogy mikor lesz hasznunkra. Ezért aztán, ha az élete úgy hozza, ne riadjon vissza ettől a kihívástól, hanem nézze meg
Előfordulhat, hogy olyan szerencsések, hogy teljesen friss, ámde pucolatlan garnélához jutnak. Ne rettenjenek vissza a teendőktől, hanem nézzék meg ezt a kisfilmet és máris tudják majd, hogy mit tehetnek ezzel az igazi ínyencséggel! És azt
A grillázst krémek, krémes édességek ízesítéséhez, torták, fagylaltok díszítéséhez használhatjuk, de önmagában is finom csemege. A meseszép grillázstorta remekekről nem is beszélve!
Hozzávalók: 4 db tojás sárgája 4 dl napraforgó vagy kukoricacsíra-olaj 4 ml ecet (10 %-os) só Készíthetjük robotgéppel, de kézi habverővel is. A tojássárgákat elkeverjük az ecettel, a sóval, és folyamatos keverés mellett eleinte szinte
Pofonegyszerűnek tűnhet. És tényleg nem bonyolult. Mindazonáltal, mégis sokan panaszkodnak arra, hogy nem sikerül olyan főtt rizst készítenie, amilyet szeretnének. Lehet, hogy itt a megoldás?
Tagadhatatlan tény, hogy a filézett halat nagyobb élvezettel lehet fogyasztani, mint a szálkásat. Viszont az is igaz, hogy nincs rosszabb, mint amikor egy filézettnek hitt halban fel-felbukkannak szálkák. Íme egy oktatófilm, hogy miként lehet sikeresen
OZ már jó ideje él Ausztriában. Így talán nem kell bizonygatnunk, hogy a receptje és az eljárása teljesen autentikus. A recept pontos leírását a köreteknél találja.
Ez a köret több fázisból áll. Íme a második rész.