Hirdetés

Félszáz magyar pékáru az V. Pékáru Seregszemlén

2015-05-27 11:29:57

Csaknem félszáz pékárut neveztek a Magyar Pékség védjegy alatt tevékenykedő pékmesterek a Magyar Pékszövetség hagyományos évi országos termékversenyére. A verseny fő célja az augusztus 20-i nemzeti ünnepen bemutatandó Szent István napi kenyér kiválasztása volt.

A magyar sütőipar érdekképviseletét ellátó Magyar Pékszövetség - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együtt -, idén már ötödik alkalommal hirdette meg éves termékversenyét. Az általában 40-50 termék részvételével zajló megmérettetésre idén 45 kenyeret és péksüteményt neveztek.

2015-ben a Szent István napi kenyér, a reform-innovatív kenyér, a töltött sütemény és az egyéb sütemény kategóriát hirdették meg - mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A Szent István napi kenyér kategória első három helyezettje - nem a helyezés sorrendjében -, a Pedró Pékség tönköly kenyere, a Vela Kft. tirpák rozskenyere, valamint a Kurdy Family hevesi parasztkenyere lett. A reform-innovatív kenyér kategóriában a zsűri az Európa Pék magvas durumrozs cipóját, a Pedró Pékség sváb kenyerét, és a Kurdy Family tökmagos-zelleres rozskenyerét találta a legjobbnak. A töltött sütemények között a Kemence Sütőipari Kft. második fogás nevű terméke, a Pedró Pékség Kung-Fu panda nevű édessége, valamint az Európa Pék csokis párnája győzedelmeskedett. Az egyéb sütemény kategóriában a Kemence Sütőipari Kft. tüzes tallérja, és a Pedró Pékség házi és pátkai pogácsája bizonyult a legjobbnak. Ilonka Boldizsár, a zsűri tagja, a Világ Pékszövetségének alelnöke azt mondta: a vezető külföldi trendeknek megfelelően írták ki a termékversenyt, és ilyen pékáruk is születtek.

Forrás: www.chefpincer.hu